Classic and exclusive cars

Job van Oostrum Nieuwegein

Pontiac Woody Silver Streak 1948

Memorylane Pontiac Silverstreak Woody 1948De Pontiac Streamliner Eight DeLuxe-stationwagon viel als auto, direct na de tweede wereldoorlog, nogal op. De meeste Amerikaanse autofabrikanten namen hun vooroorlogse modellen weer in productie zonder de moeite te nemen het uiterlijk ervan te veranderen. Maar Pontiac deed dat wèl.

Silverstreak

De modellen uit 1946 en 1947 hadden duidelijk verschillende “frontends”; in 1948 werd de grille aangepakt om de voorkant breder en massiever te laten lijken. De rechthoekige achterlichten werden vervangen door ronde modellen en op de zijkanten werden de silverstreak-badges aangebracht.

Hydramatic

Het grote nieuws voor 1948 was echter de komst van General Motor’s Hydra-Matic met vier versnellingen. Het was een hit: van de 235.419 Pontiacs die in dat jaar werden gebouwd werden er 171.946 mee uitgerust.

Deze automobiel zou de laatste traditionele “houtachtige” zijn die de divisie zou bouwen. In 1949 ging men, na een kleine tussenstap (alleen nog hout aan de achterkant) over op staal.

Bij Memorylane in Nieuwegein staat deze mooie Pontiac te koop. Kom eens langs om een kijkje te nemen!

Back to top
Translate »

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

BEKIJK HIER ONZE KLASSIEKE MUSTANGS

You have Successfully Subscribed!