Classic and exclusive cars

Job van Oostrum Nieuwegein

Maybach Exelero uit de serie Aparte Automobielen

De Maybach Exelero. Inderdaad, een auto wiens naam met HOOFDLETTERS mag beginnen. Er is er maar één van gemaakt, in 2005 om precies te zijn.

De auto is destijds gemaakt in opdracht van Fulda Reifenwerke, onderdeel van de Goodyear organisatie. Zij wilden een nieuw type band testen, de Carat Exelero en hadden daarvoor een auto nodig die snelheden kon halen van ongeveer 350 kilometer per uur. En … de auto moest ZWAAR zijn.

Maybach Exelero MemoryLane Nieuwegein Job van Oostrum 1Ze wendden zich tot Daimler Chrysler met het verzoek een prototype te bouwen. Het ontwerp was een project van vier studenten van de Transportation Design School van Pforzheim University of Applied Sciences. De auto is gebaseerd op de Maybach SP38 en 57. Daimler Chrysler en het Italiaanse bedrijf Stola werkten ongeveer 2 jaar aan de Exelero.

De auto werd onthuld op 11 mei 2005 in het Berlijnse Tempodrom. De auto heeft een 700 pk 6.0L V12-twin turbomotor met 3 kleppen per cilinder. Hij doet er 4.4 seconden over om van stilstand tot 100 km per uur te komen. En dat bij een gewicht van meer dan 2600 kilo. De banden, waar het dus eigenlijk om te doen was? 23-inch Fulda Carat Exelero in de maat 315/25 ZR 23.

De auto staat bekend om het geluid dat hij maakt; dat wordt mede veroorzaakt door het feit dat de uitlaten aan de zijkant zijn geplaatst.

Er werd gezegd dat rapper Birdman de auto had gekocht voor 8 miljoen dollar, maar dat bleek niet te kloppen. Een andere rapper, Jay-Z om precies te zijn, gebruikte de auto in zijn clip Lost one.

Clipje zien van de auto? Kijk hier.

Wilt u meer weten over de klassieke auto’s die wij in onze collectie hebben? Neem dan contact met ons op. En neem vooral een kijkje op onze speciale Planet Mustang-site. 

 

 

Back to top
Translate »

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

BEKIJK HIER ONZE KLASSIEKE MUSTANGS

You have Successfully Subscribed!