Classic and exclusive cars

Job van Oostrum Nieuwegein

Chevrolet Camaro RS/SS 1967 Official Pace Car

Memory Lane Nieuwegein Camaro 1967 Job van Oostrum

Wat is een pace car?

Sinds 1911 wordt tijdens de race van Indianapolis een pace car ingezet en wel voor de volgende redenen.  Aan het begin van de race rijdt hij voorop in de opwarmrondes en als zich tijdens de race een incident voordat komt de auto terug de baan op om de snelheid te temperen. In 1967 was dat de Chevrolet Camaro RS/SS.

Toen de Chevrolet Camaro werd gekozen als de “Official Pace Car” voor de Indianapolis 500 race op 30 mei 1967, werd alles uit de kast getrokken om een zo goed mogelijke indruk te maken. Er werden twee “pace cars” gebouwd en daarnaast een aantal replica’s en “festival-cars” waar de officials mee rondreden.

Niet “cool’ genoeg

Na de race is het traditie dat de Pace Car wordt aangeboden aan de winnaar. In 1967 was dat A.J. Foyt. Maar Foyt accepteerde de auto niet, hij zei dat de auto geen goede airco had. En omdat hij in Texas woonde leek hem dat niet comfortabel. De achterliggende reden was echter dat Foyt werd gesponsord door Ford Motor Company; die vonden het natuurlijk geen goed idee dat hij met een Chevrolet zou gaan rondtoeren.

Kijk eens naar onze Camaro. En voor onze Mustangs ga je natuurlijk naar PlanetMustang.

 

Back to top
Translate »

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

BEKIJK HIER ONZE KLASSIEKE MUSTANGS

You have Successfully Subscribed!