Classic and exclusive cars

Job van Oostrum Nieuwegein

Bugatti 57S uit de serie Aparte Automobielen

935 Bugatti Type 57S Memorylane Nieuwegein Job van Oostrum

Van dit model zijn er 710 gemaakt, en dat is heel wat voor Bugatti. Zeggen ze.

Jean Bugatti himself Memorylane Nieuwegein Job van OostrumHij is ontworpen door Jean Bugatti, de zoon van Ettore. Jean was er van 1934 tot 1940 mee bezig. Er waren verschillende types 57; wij kijken hier naar de 57S(ubaisse) met verlaagd chassis. Er werd lichtgewicht materiaal gebruikt (3,5 mm in plaats van 5 mm staal) waardoor de maximumsnelheid van de auto tot 125 mijl per uur kon oplopen.

In de 57S lag een 3,257cc motor, de basis was de motor van een Bugatti Type 49 die door Jean sterk werd aangepast. De motor maakte daardoor wat minder geluid.

Bugatti Type 57S interior Memorylane Nieuwegein JOb van Oostrum

Die afwerking, die is natuurlijk geweldig. In gedachten ruik ik het leer al bij het instappen en hoor je dat typische geluid als je gaat zitten. Toch? Of ligt het aan mij?

 

Ralph Lauren

Als we het over de verschillende types van de 57 hebben, dan kan Ralph Lauren (de bekende mode-ontwerper) zeker wel een duit in het zakje doen. Nou ja, een DUIT … hij betaalde meer dan 40 miljoen dollar voor de onderstaande auto, de 1937 Bugatti 57SC Gangloff Drop Head Coupe.

Ralph Lauren Bugatti 57sc Memorylane Nieuwegein Job van Oostrum

Kenners zeggen dat de auto dat op ZICH niet waard is, maar ja, de exclusiviteit heeft een grote rol gespeeld bij het vaststellen van de prijs. Van dit model zouden er nog maar 2 ter wereld zijn. En ja, daar betaal je natuurlijk voor.

Voor een “gewone” Bugatti 57 wordt gemiddeld iets meer dan 1 miljoen dollar betaald. Ik zet er ook nog even deze bij, dat is mijn persoonlijke favoriet. De Roadster.

Bugatti Roadster MemoryLane Nieuwegein Job van Oostrum

Memorylane Nieuwegein is gespecialiseerd in de aankoop, restauratie en verkoop van klassieke automobielen. Kunnen wij u ergens mee helpen? Neem dan contact met ons op. En we nodigen u ook graag uit om een kijkje te nemen op onze andere site, Planet Mustang. 

Back to top
Translate »

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

BEKIJK HIER ONZE KLASSIEKE MUSTANGS

You have Successfully Subscribed!