Classic and exclusive cars

Job van Oostrum Nieuwegein

1973 Volkswagen Thing uit de serie Aparte Automobielen

Volkswagen Thing Memorylane Nieuwegein Job van Oostrum

1973 Volkswagen Thing

Met de Volkswagen Thing (type 181) uit 1973 kun je zó op safari, of niet dan? De witte luifel, de grote panoramische ramen …

Volkswagen Thing Memorylane Nieuwegein Job van Oostrum 3

Het is een tweewiel-aangedreven vierdeurs-cabriolet, geproduceerd en op de markt gebracht door Volkswagen in de periode van 1968 tot 1983. Oorspronkelijk werd hij ontwikkeld voor het West-Duitse leger maar hij werd ook op de commerciële markt uitgebracht (onder verschillende namen). Maar in de States werd hij Thing genoemd.

Volkswagen Thing Memorylane Nieuwegein Job van Oostrum 2In de jaren zestig begonnen verschillende Europese regeringen samen te werken aan de ontwikkeling van een voertuig dat bekend staat als de Europa Jeep, een lichtgewicht, amfibisch voertuig met vierwielaandrijving dat in massa kon worden geproduceerd. De ontwikkeling van het voertuig bleek echter tijdrovend en de West-Duitse regering had behoefte aan een beperkt aantal lichte, goedkope, duurzame transportvoertuigen die aan hun basisbehoeften konden voldoen terwijl ondertussen de Europa Jeep werd ontwikkeld. Van 1968 tot 1979 werden meer dan 50.000 Type 181’s geleverd aan de NAVO-strijdkrachten.

Alle vier de deuren konden eruit gehaald worden; die waren trouwens onderling uitwisselbaar. De voorruit kon neergeklapt worden en het dak kon er uiteraard af. Het interieur was nogal Spartaans; vinyl kuipstoelen, geverfd plaatstaal, afvoergaten en geperforeerde rubberen matten. Als opties kon je een glasvezel hardtop bestellen en een bijverwarming die je op de kofferbak kon monteren. Er lag een 4 cilinder/1500 cc/46pk motor in, de versnellingsbak was handgeschakeld (4 versnellingen).

Volkswagen Thing Memorylane Nieuwegein Job van Oostrum 5

De auto kostte destijds rond de $2.750; op veilingen brengen ze nu rond de $23.000 op met een enkele uitschieter van $40.000.

 

 

Back to top
Translate »

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

BEKIJK HIER ONZE KLASSIEKE MUSTANGS

You have Successfully Subscribed!